Tegyenek többet a természet védelméért!

MH/MTI
2024. június 20. csütörtök. 21:41

A megmozduláson a szervezők szerint több mint háromszáz jótékonysági szervezet, vállalat és aktivista csoport vesz majd részt.

Az ügy mellett több ismert személyiség is kiállt. Judi Dench angol színésznő felhívásában kifejtette: annak ellenére, hogy a britek természetszerető nemzet, a brit politikusok nem tesznek eleget a természet védelméért.

„Folyóink és óceánjaink szennyezettsége, a vadon élő populációk csökkenése, az egyre súlyosabb aszályok és árvizek mind azt jelzik, hogy a természet hanyatlik. Itt nem elegendő ragtapasszal kezelni a helyzetet, arra van szükség, hogy a politikusok gyógymódot találjanak a problémára” – hangsúlyozta Dench.

Emma Thompson színésznő pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a politikusoknak jogi kötelessége és erkölcsi felelőssége, hogy biztosítsák, a következő generáció jövőjét ne árnyékolja be a klímakatasztrófa fenyegetése. „Eljött az ideje, hogy az összes politikai pártnak üzenjenek az emberek” – írta Thompson, arra biztatva mindenkit, hogy vegyen részt a szombati eseményen.

Nagy-Britanniában július 4-én tartanak parlamenti választásokat. A Rewilding Britain nevű természetvédelmi szervezet által közzétett felmérés szerint a választók 77 százaléka úgy véli, a politikusoknak többet kellene tenniük a természet hanyatlásának csökkentéséért. A kérdést a jelek szerint pártpreferenciától függetlenül fontosnak tartják az emberek; a 2019-es választáson a Konzervatív Pártra szavazók 68, a Munkáspártra szavazók 87, a Liberális Demokratákra szavazóknak pedig 93 százaléka ért egyet a szombati felvonulás üzenetével.

Rebecca Wrigley, a Rewilding Britain vezérigazgatója elmondta: a világon Nagy-Britannia az egyik olyan ország, ahol különösen kimerültek a természet tartalékai, a biodiverzitás mára a felére csökkent.

„Muszáj, hogy az új kormány radikális intézkedéseket vezessen be annak érdekében, hogy ezt a hanyatlást visszafordítsa” – hangsúlyozta Wrigley, hozzátéve, hogy a közvélemény egészen világosan foglal állást ebben az ügyben.

Elolvasom a cikket