Újabb ellenzéki pártot tiltott be Zelenszkij

Egy ukrán bíróság az igazságügyi minisztérium kérésére betiltotta a Nas Kraj (A mi földünk) politikai pártot, és elrendelte vagyonának lefoglalását. Volodimir Zelenszkij kormánya nem viccel az ellenzékkel.

Ismét egy ellenzéki párttal kevesebb van az ukrán belpolitikában – írta meg az Oroszhírek.hu. Mint a cikkben emlékeztetnek, az Oroszországgal való 2022. februári eszkalációt követően Zelenszkij betiltotta a nagyobb politikai versenytársakat, köztük az Ellenzéki Platform – Az Életért nevű formációt, amely a második legnagyobb volt a képviselői helyek számát tekintve a kijevi parlamentben.

Most a betiltottak sorába lépett a Nas Kraj (A mi földünk) nevű szervezet, amelynek legutóbb három tagját választották be függetlenként a Verhovna Radába (ukrán parlament) 2019-ben. Ugyanők a 2020-as helyhatósági választásokon 1694 mandátumot szereztek a regionális közigazgatásban.

Hozzáteszik, Zelenszkij elnöki mandátuma május 20-án járt le és az Oroszországgal való konfliktus kezdete után bevezetett hadiállapot ürügyén nem tartott választásokat.

Elolvasom a cikket