Változik a boltok nyitvatartása

A Balaton az egyik legkedveltebb nyári úticél, hiszen viszonylag könnyen megközelíthető. Sokan a hosszabb nyaralásaikat is itt töltik, ezért számukra nem mindegy, milyen időintervallumban tudnak bevásárolni.

A Lidl Balaton körüli boltjai június 10-e és szeptember 1-je között meghosszabbított nyitvatartással várja a vásárlókat. Hétfőtől szombatig minden bolt 6.30-kor vagy 7-kor nyit, este pedig 21, illetve 22 órakor zár be. A vasárnapi nyitvatartás egységesen 7–20 óráig tart.

Az Aldiban már május 16-a óta tart a hosszabb nyitvatartás időszaka, a főszezonban azonban, azaz június 14. és augusztus 20. között még jobban kibővítik azt. Két kivétellel (Keszthely és Tapolca) minden üzletükben 22 óráig várják a vásárlókat, és az egyik balatonfüredi üzletüktől eltekintve a nyitás is egységesen 7 óra. Vasárnaponként pedig minden boltjuk 7–20 óráig tart nyitva.

A Penny meghosszabbított nyitvatartása szeptember 4-éig marad érvényben, addig hétfőtől szombatig minden üzlet este 9 óráig várja a vásárlókat, vasárnap pedig marad a megszokott 18 órás zárás. Ez alól csak három üzletük kivétel, a balatonalmádi, siófoki és gárdonyi Penny, ahol 20 óráig vásárolhatnak az ott nyaralók.

Egyes Balaton körüli Tesco üzletek legtöbbje 22 óráig, néhány bolt pedig 23 óráig is nyitva tart a főzezonban, szeptember 1-jéig. A nyitás időpontja egységesen reggel 6 óra, amitől két üzlet kivételével (Keszthely és Balatonföldvár) vasárnapokon sem térnek el. A balatonföldvári üzlet kivételével – ami 20 órakor zár – mindenhol 22 és 23 óráig várják a vásárlókat.

A Spar 23 üzletet üzemeltet a Balaton körül, melyek többsége reggel 6 és 6.30 között nyit, és 20-21 órakor zár. Néhány siófoki boltjukban 22 óráig várják a vásárlókat, a benzinkutakon található Spar expressz üzletek pedig éjjel-nappali nyitvatartással üzemelnek.

Elolvasom a cikket