A megfelelő étrend javítja a kognitív teljesítményt

A Molecular Nutrition and Food Research című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a mediterrán étrend segít az idősebb felnőtteknek elkerülni a memóriavesztést. A vizsgálatban 840, 65 év feletti személy vett részt tizenkét éven keresztül. A kutatók megfigyelték, hogy a résztvevők mennyire követték a mediterrán étrendet.

A tanulmány megállapította, hogy azoknál, akik követték az étrendet, idősebb korukban kisebb volt a memóriavesztés kockázata. Ebből arra lehet következtetni, hogy a táplálkozásunk hatással lehet az agyunk működésére.

A tanulmányban egy speciális, vérvizsgálatokon alapuló pontrendszer segítségével állapították meg, hogy az emberek mennyire követték az étrendet.

A gyümölcsökben, zöldségekben és egészséges zsírokban gazdag mediterrán étrend követése egészségesebbé teheti az agyunkat, ahogy öregszünk.

Az étrend tehát nemcsak a normál testsúly vagy a fittség fenntartásáról szól, hanem agyunk működéséről is.

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.