A szósz, ami javítja az emésztést, normalizálja a vérnyomást és csökkenti a rossz koleszterinszintet

A pesto egy élénkzöld olasz mártás, amely bazsalikomlevelek, fenyőmag, fokhagyma, olívaolaj, só és parmezán sajt kombinációjából készül.

A szósz sűrű, így tökéletesen alkalmas a tészták bevonására, és tele van ízekkel.

Ez a szósz azért érdekes, mert nem igényel hőkezelést: a hozzávalókat fel kell aprítani és össze kell turmixolni. Van egy szigorú szabály: pesto készítésekor nincs fém, mert a bazsalikom íze romlik a fémmel való kölcsönhatástól.

A pesto szósz összetétele számos olyan összetevőt tartalmaz, amelyek nagyon hasznosak az emberi szervezet számára. A hagyományos recept hatalmas mennyiségű vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

Így a szósz PP, B12, E, C, B9, A vitaminokat, mikro- és makrotápanyagokat tartalmaz: foszfort, kalciumot, káliumot, magnéziumot, cinket, nátriumot, rezet és mangánt. Ennek a szósznak az előnyei óriásiak: Stimulálja az immunrendszert, és ennek következtében növeli az immunitást, az emésztés javítja, a vérben a koleszterinszintet csökkenti, a vérnyomást normalizálja, a szívizmot és az erek állapotát javítja, erősítí a mozgásszerveket.

Ha nincs kedve saját maga elkészíteni a mártást, akkor megvásárolhatja az üzletekben, ahol üvegedényekben árulják. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a friss, házi készítésű szósz mindig egészségesebb és ízletesebb.

A boltban vásárolt termék kiválasztásakor az összetételre és a lejárati dátumokra figyeljen, és próbáljon olyan terméket vásárolni, ami tartósítószert nem tartalmaz. Figyeljen az összetevőkre ha valamelyikkel szemben allergiája van.

A bazsalikom a nyálkahártyák irritációját okozhatja, az olívaolaj pedig enyhe epehajtó hatású. A fenyőmag meglehetősen kalóriadús, és az egész szósz kalóriadús és tápláló általában, ezért jobb, ha nem használják elhízás, szív- és érrendszeri betegségek és diéta esetén.

Elolvasom a cikket