Angol visszhang: Elképesztő, aggasztó!

Az elégedetlenség oka, hogy ugyan papíron az angol válogatott támadósóra – Bellingham, Fodem, Kane – rendkívül erős, de ezt eddig az Eb-n nem tudták bebizonyítani, mindössze egy-egy gólt szereztek a szerbek és dánok ellen.
„„Letargikusak, több energiára van szükségük, és agresszívebbnek kell lenniük” – nyilatkozta korábbi angol védő, Micah Richards. Hasonló a véleménye a 81-szeres angol válogatott Rio Ferdinandnak is: „Nagyobb intenzitással kell játszani, mert többször csapatunk passzív, és ilyenkor átjátszanak.”

Sokan kritizálják Gareth Southgate szövetségi kapitányt, aki a világsztárokból eddig nem tudott sokkal hatékonyabban játszó csapatot kialakítani.

De még a dánok ellen gólt lövő Harry Kane játékával is elégedetlenek, mert a szerbek ellen az első félidőben mindössze két labdaérintése volt, a dánok ellen hosszú időszakokra kivonta magát a játékból, és labdavesztése után egyenlített az ellenfél. Akadt olyan vélemény is a brit sajtóban, amely szerint olyan lett Harry Kane az angol válogatottnak, mint Cristiano Ronaldo a portugáloknak. Jó, ha játszik, de nélküle lehet, hogy még jobb a csapat.

A súlyos kritikák ellenére az angolok két mérkőzés után már biztos továbbjutók, de nem mindegy, hogy hányadik helyen végeznek a csoportjukban.

Ha kedden Bellinghamék nyernek Szlovénia ellen, akkor csoportelsőként egy harmadik helyezett csapattal mérkőzhetnek a nyolcaddöntőben.

Ha azonban második helyen végeznek a C csoportban, akkor az A csoport győztese lehet az ellenfelük, amely szinte biztosan a házigazda Németország lesz. A harmadik helyezés esetén viszont az E vagy F csoport győzteseivel mérkőzhetnek a negyeddöntőbe jutásért.

A C csoport állása:
1. Anglia 2 1 1 – 2–1 4 pont
2. Szlovénia 2 – 2 – 2–2 2
Dánia 2 – 2 – 2–2 2
4. Szerbia 2 – 1 1 1–2 1
A csoport további programja:
3. forduló (június 25., kedd)
Anglia–Szlovénia, Köln 21.00
Dánia–Szerbia, München 21.00

Elolvasom a cikket