Ez az egyetlen fűszer 40 százalékkal növelheti a cukorbetegség és az elhízás kockázatát

Az amerikai Tulane Egyetem tudósainak tanulmánya hangsúlyozza, a probléma nem magában a fűszerezésben rejlik, hanem abban, hogy növeli az étvágyat, és arra készteti az embereket, hogy többet egyenek. A só nagy mennyiségű fogyasztása összefügg a testtömegindex növekedésével.

„A tudósok most úgy vélik, hogy a cukorbetegség kialakulásának kockázatával is összefügg. A só hozzáadása arra ösztönöz, hogy többet együnk, ami viszont elhízáshoz és 2-es típusú cukorbetegséghez vezet” – olvasható az anyagban.

A szakemberek 400 ezer ember adatait tanulmányozták, akiket a brit biobankba vettek fel. Kiderült, hogy azoknál az embereknél, akik „néha”, „általában” vagy „mindig” sót adtak az ételükhöz, 13 százalékkal, 20 százalékkal, illetve 39 százalékkal nőtt a cukorbetegség és az elhízás kialakulásának kockázata. A tanulmány vezetője, dr. Lu Qi elmondta, hogy az ilyen fűszerek fogyasztásának csökkentésével éppen ellenkezőleg, megelőzhetőek ezek a betegségek.

Korábban a tudósok megállapították, hogy az ízesített joghurt, a ketchup, a kolbászok és kolbásztermékek, valamint a salátaöntetek és a sült burgonya komoly egészségkárosodást okozhatnak. Ezek ugyanis hatalmas mennyiségű cukrot és zsírokat tartalmaznak.

Elolvasom a cikket