Lassítja az öregedést, erősíti a csontokat és csökkenti a koleszterinszintet

„Ezt a filléres zöldséget 55 éves kor után mindenkinek fogyasztania kellene: lassítja az öregedést és segít az álmatlanságon” – olvasható a Tsn.ua weboldalon a kiadvány címében.

A fehér káposzta a hasznos nyomelemek, vitaminok, antioxidánsok és növényi rostok erőteljes forrása, amelyek hosszú tárolás és erjesztés után is megmaradnak. Az orvosok mindenkinek ajánlják a káposzta fogyasztását, aki szeretné telíteni szervezetét hasznos ásványi anyagokkal és vitaminokkal. A káposzta B-, C-, P-, E-, K-vitaminokat tartalmaz, amelyek támogatják a szív- és érrendszer, az idegrendszer és az emésztőrendszer megfelelő működését. Magnézium-, kén-, kálium-, foszfor-, jód-, cink- és réztartalmának köszönhetően a zöldség képes lassítani az öregedési folyamatokat, erősíti a csontokat, a fogakat és a hajat. A káposzta segít az anyagcsere felgyorsításában és a gyorsabb fogyásban is, ha erre van igény.

Ráadásul a fehér káposzta olcsó és elérhető, ami királynővé teszi a többi zöldség között. A filléres ár azonban semmiképpen sem vonja kétségbe az egészségünkre gyakorolt felbecsülhetetlen értékű előnyeit.

Segít az álmatlanságon és csökkenti a stresszt. A káposzta antioxidáns- és B-vitamin-tartalmának köszönhetően pozitív hatással van az idegrendszerre. Ahhoz, hogy egy fárasztó nap után ellazuljunk és jól aludjunk, az orvosok azt javasolják, hogy vacsorára együnk káposztasalátát. A zöldségnek altató hatása van, ezért nagyon hasznos azoknak, akiknek alvásproblémáik vannak.

Lassítja az öregedési folyamatot. Az E- és K-vitaminnak köszönhetően a káposzta képes lassítani a bőr és a haj korral járó elváltozásait, megelőzve a ráncokat és az ősz hajszálakat. A zöldség az öregedésgátló antioxidáns, a kaempferol tartalmának köszönhetően a bőr rugalmasságát is képes fenntartani. Ez a vegyület védi a bőrt a napfény hatásaitól, a szervezetet – a méreganyagoktól és a káros anyagoktól.

Csökkenti a koleszterinszintet. A káposzta egyedülálló U-vitamint tartalmaz, amely megakadályozza a trombózist és a koleszterinplakkok megjelenését. Ezért a káposzta kiváló termék az érelmeszesedés megelőzésére.

Véd a vírusok és a megfázás ellen. Vitamin- és ásványi anyag tartalmának köszönhetően a káposzta erősítheti az immunitást, valamint gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő szerként hat.

Segít a fogyásban. A káposzta növényi rostokat tartalmaz, amelyek jól telítik a szervezetet, de nem idéznek elő túlzott súlygyarapodást. Ezenkívül a zöldség segít felgyorsítani az anyagcserét és elégetni a felesleges zsírt a testen.

Elolvasom a cikket