Megnevezték a legveszélyesebb alkoholt

A szakértő szerint a legösszetettebb és a szervezetre legártalmasabb a „buborékos” alkohol. Az első pedig a pezsgő, amelynek fő problémája a szénsav és a cukor kombinációja.

„A pezsgő nehezen kombinálható az étellel, és a belekben nem emésztést, hanem erjedést, az ételek rothadását idézi elő. Savassága is negatívan befolyásolja a tápcsatorna szerveinek nyálkahártyájának állapotát, ezért ezt az italt csak ételtől elkülönítve, nagyon korlátozott mennyiségben – legfeljebb egy pohárral – szabad fogyasztani” – mondta a terapeuta.

Az alkoholos koktélok különösen károsak az egészségre. Sok cukrot is tartalmaznak, gyakran cukortartalmú szirupokat használnak.

„A koktélok magas kalóriatartalmúak, a bennük lévő cukor pedig hozzájárul a szervezet gyors megrészegüléséhez és nagyfokú mérgezéséhez, ami erős terhelést jelent a hasnyálmirigy számára” – figyelmeztetett Anastasia Sumarokova.

Egy másik nem túl hasznos szénsavas alkoholos ital a sör. Sok termékkel együtt, a pezsgőhöz hasonlóan erjedést és bélirritációt, hasmenést okoz. Ezenkívül a férfiaknál a sör állandó fogyasztása növeli a női nemi hormonok termelését, és a zsírlerakódások felhalmozódását idézi elő. Nőknél a sör hatására a szervezet túlzott mennyiségű férfi hormont termel, ami egyensúlyzavarhoz és elhízáshoz vezethet.

Elolvasom a cikket