Veszélyes lehet az alkoholról való teljes lemondás

A szakértők többször is elmondták, hogy a mérsékelt alkoholfogyasztás kedvezően hat az egészségre, sőt meghosszabbíthatja az életet és védelmet nyújt a veszélyes betegségekkel szemben. Az alkoholtól való teljes tartózkodás azonban akár veszélyes is lehet – tájékoztatott a Sports.kz

Alekszandr Mjasnyikov kardiológus szerint, az alkohol kis adagokban még a szívbetegségek és a cukorbetegség megelőzésében is hasznos. Az alkohol teljes betiltása nem helyes választás a különböző rendellenességek megelőzése szempontjából – írja a Sports.kz.

Az eredményeik azt mutatják, hogy azok az emberek, akik korlátozott mennyiségű alkoholt engednek meg maguknak, sokkal kisebb valószínűséggel betegszenek meg és tovább élnek.

Mint a kardiológus megjegyzi, az egészségügyi problémák akkor jelentkeznek, ha valaki elkezd visszaélni az alkoholtartalmú italokkal. A szervezet számára biztonságos napi adag 20 gramm tiszta alkoholnak megfelelő alkoholmennyiség.

„Ez azt jelenti: vagy 50 gramm erős alkohol, vagy 200 ml bor, vagy 0,5 sör” – pontosított Mjasnyikov.

Érdemes megjegyezni, hogy az orvosok megnevezték a férfiak és nők által naponta elfogyasztható hasznos alkoholadagot. Az Amerikai Szívgyógyászok Szövetsége megnevezte azt az alkoholos italt, amelyet teljesen biztonságos minden nap fogyasztani, de mérsékelt dózisban.

Elolvasom a cikket