Az elhízás és a cukorbetegség váratlan okát nevezték meg

Qi elmondta, hogy 400 ezer beteg tizenkét éves megfigyelése során azonosították a 2-es típusú cukorbetegség váratlan kockázati tényezőjét. Kiderült, hogy azoknál, akik mindig sózzák a főtt ételt, 40 százalékkal nagyobb a betegség kockázata, mint azoknál, akik soha nem teszik ezt.

„Azt már tudjuk, hogy a sóbevitel csökkentése csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek és a magas vérnyomás kockázatát, de az új tanulmány azt mutatja, hogy ha a sószórót eltávolítjuk magunktól, az a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében is segíthet” – mondta az orvos.

Qi megjegyezte, hogy még mindig nehéz pontosan megmondani, hogy a só hogyan váltja ki a cukorbetegséget. Véleménye szerint ez a kérdés további kutatásokat igényel. Egyelőre az orvos meg van győződve arról, hogy a probléma nem magával a sóval van, hanem azzal, hogy növeli az étvágyat és több evésre ösztönöz. Ezt nevezte az elhízás és a belső gyulladások fő okának.

Elolvasom a cikket