Francia tinédzserek terveztek antiszemita terrortámadást

Terrorista összeesküvéssel, valamint fegyverek terrortámadás céljára való beszerzésével és birtoklásával vádolnak a francia igazságszolgáltatás egy 19 éves férfit és kiskorú társát – számolt be róla a The Times of Israel izraeli napilap. A fiatalok zsidó célpontok ellen terveztek erőszakos támadást, de a hatóságok sem a terv részleteiről, sem a gyanúsítottak személyazonosságáról nem tettek közzé részleteket.

A két fiatal a közösségi médiában vette fel egymással a kapcsolatot.

Az Izrael és az Egyesült Államok után a világ legnagyobb zsidó közösségének otthont adó Franciaországban egyre nagyobb probléma az antiszemitizmus erősödése. Mint arról beszámoltunk, napokban két tizenhárom éves fiú megerőszakolt és antiszemita megjegyzésekkel sértegetett egy 12 éves zsidó kislányt a Párizs közelében található Courbevoie-ban.

A francia politikusok egyöntetűen elítélték az ország zsidó közösségét érő támadásokat. Marine Le Pen, a Nemzeti Tömörülés (RN) nemzetgyűlési frakcióvezetője a szélsőbaloldalt tette felelőssé a zsidók megbélyegzéséért.

Objektum doboz

Véleményével nincs egyedül. Az elismert nácivadász és holokauszttörténész Serge Klarsfeld szerint a franciaországi zsidókra leselkedő legfőbb fenyegetés most a szélsőbaloldalról érkezik, és hogy nem habozna Le Pen pártjára szavazni a közelgő előre hozott választásokon – írja a The Wall Street Journal amerikai napilap.

A Nemzeti Tömörülés támogatja a zsidókat, támogatja Izrael államot. Ha van egy zsidóellenes és egy zsidóbarát párt, én a zsidóbarát pártra fogok szavazni – mondta Klarsfeld egy televíziós interjúban.

Objektum doboz

A francia terrorelhárítók azt is aggasztónak találják, hogy egyre több fiatalt kell letartóztatniuk terrortámadás előkészülete miatt.

Elolvasom a cikket