Megnevezték a szívbetegségek ellen védő legegészségesebb italt

Ha valaki megfelelő mennyiségű folyadékot fogyaszt, az nemcsak a szervezet funkcióit tartja fenn, hanem csökkentheti a súlyos szívproblémák kockázatát is.
Erről az Express számol be.

Gyakran előfordul, hogy az emberek elfelejtik megtölteni a poharukat vagy a vizes palackot. Tudósok végeztek egy tanulmányt, és hangsúlyozzák az elegendő vízfogyasztás fontosságát.

„A folyadékhiány növelheti a szívproblémák kockázatát. A megfelelő folyadékbevitel fenntartása megelőzheti vagy legalábbis lelassíthatja a szívben bekövetkező változásokat, amelyek szívelégtelenséghez vezetnek. Az embernek oda kell figyelnie a naponta elfogyasztott folyadék mennyiségére” – mondja Dr. Natalia Dmitrieva.

Az egyik legjobb módszer annak gyors megállapítására, hogy valaki elegendő folyadékot fogyaszt-e, ha megnézzük a vizelet színét. Ennek halvány citromsárga színűnek kell lennie. Ha sötétebb, akkor több vizet kell innia. Különösen egy-két pohár víz segít nagyon gyorsan helyreállítani a folyadékszintet.

Mennyi vizet kell innia az embernek a nap folyamán?

Minden ember vízigénye körülbelül 30 mg víz egészséges testsúlykilogrammonként. Ha valaki 70 kg súlyú, és ez a súly a normál tartományon belül van, akkor a szervezetének 2,1 liter vizet kell kapnia a nap folyamán.

A vízivás legjobb jelzője a szomjúság. Idősebb embereknél a szomjúságérzet némileg tompulhat, így nem biztos, hogy érzik, de itt a megszokás ereje lép működésbe.

Reggel is érdemes a reggeli előtt 15-20 perccel meginni egy pohár meleg vizet. Ehhez adhatunk néhány csepp citromlevet. Ez segít bekapcsolni a gyomor-bélrendszert, és elősegíti az epe kiválasztását.

Ezenkívül ebéd és vacsora előtt is igyon meg egy pohár meleg vizet.

Elolvasom a cikket