Vastaps fogadta a skót dudást + VIDEÓ

Sajtóhírek szerint mintegy 150 ezer skót szurkoló szállta meg Németországot , és az Eb idején bejárta már Münchent, Kölnt, Frankfurtot és Stuttgartot; mi is azt tapasztaljuk, hogy mindenhol ott vannak. Hogy milyenek a skót szurkolók és milyen a skót válogatott, amely ellen a Marco Rossi vezette magyar csapat vasárnap 21 órakor a továbbjutás szempontjából mindkét együttes számára sorsdöntő meccset vív Stuttgartban, arról ebben a cikkben írtunk, az alábbi videón látható jelenet pedig jól szemlélteti a felföldi drukkerek népszerűségét Németországban:

Objektum doboz

Stuttgartban a főpályaudvarról kiinduló vásárlóutca, a Königstrasse vezet a város legnagyobb szurkolói zónájához, amely a Schlossplatzon kapott helyet. Ennek közelében egy kiülős kávézóban, étteremben pattant fel egyszer csak a vendégek közül az egyik skót szurkoló, kezébe vette a dudáját, és játszani kezdett. A terasz tele volt, a vendégek pedig jól reagáltak, tapssal követték a dal ritmusát, a személyzet pedig lázas videózásba kezdett.

A skót dudás aztán Beethoven Örömódáját is eljátszotta a németek előtt tisztelegve, a végén persze vastapsot kapott. Erről is szól a foci Eb, a különböző kultúrák találkozásáról és egymás megünnepléséről.

Nagelsmann tábláján magyarok üzentek

Magyarok is járják Stuttgart belvárosát, és ha nincsenek is annyian, mint a skótok, többségük nem rejtőzködik a tömegben, büszkén viseli a magyar színeket. Julian Nagelsmann német szövetségi kapitány (vagyis az őt ábrázoló bábu) nagy „taktikai táblájára” több magyar üzenet is felkerült Gézától, a törökbálinti betyároktól, Veszprémből, Ráckevéről, és alighanem egy ZTE-szurkoló is járt errefelé:

Elolvasom a cikket