Erőszakkal vádolják a világbajnok német labdarúgót

Boateng és ikerlányai édesanyjának ügyét a München I. kerületi bíróságon tárgyalják. A héten mindketten vallomást tettek.

A vita középpontjában egy 2018 júliusi közös karibi nyaraláson történt incidens áll. Mindketten azt állítják, hogy egy kártyaparti után heves vita alakult ki kettejük között. De az ezt követően történetekről már nagyban eltér a véleményük.

Boateng azt állította, hogy a nő rátámadt, és megsértette az ajkát. Ezért lökte el magától a nőt.

Utóbbi viszont azt mondta: a most 35 éves férfi egy lámpát és egy hűtőtáskát vágott hozzá. Később leköpte, meghúzta a haját, mindkét kezével arcon ütötte és fejbe harapta.

– Sírtam, nagyon sírtam, én is megijedtem – idézte fel a nő, aki két éve nem látta a Boatenggel élő gyerekeit.

A nő állítólag megvágta magát a törött lámpa üvegszilánkjaival, az ütésektől pedig vérömlenyeket és horzsolásokat szenvedett. A férfi megfenyegette a nőt, hogy gondoskodik arról, hogy a gyermekeiket otthonba küldjék, ha feljelenti őt az incidens miatt. Amikor ezt mondta, a nő sírva fakadt a tárgyalóteremben, és a meghallgatást néhány percre félbeszakították.

Boateng volt élettársa a fenyegetések dacára még nyaralás közben felhívta a család ügyvédjét, dokumentálta a szemén esett sérülést – és végül októberben feljelentette Boatenget a rendőrségen.

Az állítólagos áldozat egyik barátja, aki akkoriban a Karib-tengeren nyaralt, vallomásában hasonlóan írta le a helyzetet.

Boateng tagadott minden vádat, csak egy lökésért kért bocsánatot.

Ez a negyedik alkalom, hogy bíróság foglalkozik az esettel. Boateng ellen 2019-ben emeltek vádat, és 2021-ben a müncheni kerületi bíróság 1,8 millió eurós pénzbüntetést szabott ki rá.

2022 októberében aztán a München I. kerületi bíróság másodfokon testi sértés és becsületsértés miatt összesen 1,2 millió euróra büntette Boatenget. A Bajor Legfelsőbb Bíróság azonban hatályon kívül helyezte az ítéletet, és a pert újraindították.

Elolvasom a cikket