Ez a bogyó két nap alatt 35 százalékkal csökkenti a köszvényes tüneteket

Segít a gyulladáson

A cseresznye különösen hasznos lehet a gyulladáscsökkentő étrend részeként. Ez vonatkozik a cseresznye savanykás és édes fajtáira, valamint a cseresznyelére is.

Köszvényes kezelés

A cseresznye fogyasztása segíthet az embernek fenntartani a szervezetben a húgysav mérsékelt szintjét.

Különböző tanulmányok szerint a cseresznyekoncentrátum szedése vagy a cseresznye fogyasztása két napon belül 35 százalékkal csökkentette a köszvényes tüneteket. És ez nemtől, testsúlytól, alkoholfogyasztástól, vízhajtótól és köszvény elleni gyógyszerektől függetlenül.

Szívre gyakorolt előnyök

Általánosságban elmondható, hogy a gyümölcsökön és zöldségeken alapuló, telített zsírokban szegény étrend a legjobb a szív számára. A cseresznye azonban különösen értékes lehet a szívbarát étrendben, mivel a bogyóban található polifenoloknak és káliumnak köszönhetően csökkenti a vérnyomást.

A magas vérnyomás pedig a szív- és érrendszeri betegségek egyik legnagyobb kockázati tényezője, amely világszerte a vezető halálozási ok.

Egyébként 100 g cseresznye a napi káliumérték mintegy 5 százalékát tartalmazza.

Javítja az alvást

A cseresznye természetes forrása a melatoninnak, amely egy olyan neurotranszmitter, amely befolyásolja az ember alvását és hangulatát. A melatonin hasznos lehet azoknak, akik álmatlanságban szenvednek, mivel ez a kémiai anyag felelős az álmosságért. Különösen hasznos az idősebb emberek számára.

Növeli a fizikai állóképességet

A rendszeres testmozgás fontos része az egészséges életmódnak. Azonban izomfájdalmakhoz vagy akár sérülésekhez is vezethet.

A cseresznye fogyasztása azonban javítja az ember állóképességét a testmozgás során. Ez az alacsony glikémiás indexének, valamint gyulladáscsökkentő, antioxidáns és véráramlást fokozó tulajdonságainak köszönhető.

De ne feledjük: a gyomorfekélyben vagy gyomorhurutban szenvedőknek tartózkodniuk kell a cseresznye fogyasztásától.

Elolvasom a cikket