Halálos tűz Kondoroson

Szombat este tizenegykor érkezett egy jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Kondoroson kigyulladt egy épület. Négy járművel vonultak a tűzoltók a Rákóczi Ferenc utcai égő házhoz, ahol minden lángokban állt – derül ki a hatóság közleményéből.

A tájékoztatás szerint egy száz négyzetméteres családi ház és egy hozzáépített ötven négyzetméteres melléképület égett. Az ott lakó három embernek sikerült kimenekülnie az épületből, azonban egyikük visszament és megpróbálta oltani a lángokat.

Az idős férfit a tűzoltók hozták ki az égő épületből, az életét már nem lehetett megmenteni. A tűzoltók másfél órán át oltották az égő házat. Az épület lakhatatlanná vált, másik két lakója kórházba került.

A tűz keletkezési körülményeinek feltárása érdekében a katasztrófavédelem tűzvizsgálatot indít.

– Amennyiben kigyullad egy épület, csak akkor próbáljuk meg eloltani a tüzet, ha azt a saját testi épségünk kockáztatása nélkül meg tudjuk tenni. Épülettűz esetén a legfontosabb teendőnk, hogy elhagyjuk azt, és segítsünk másoknak is kijönni, majd hívjuk a 112-es segélyhívószámot – figyelmeztetett a katasztrófavédelem.

Elolvasom a cikket