Magyar kvóta nem született a városi sportágak olimpiai selejtezőin

MH/MTI
2024. június 23. vasárnap. 21:06

A nőknél az ügyességi (boulder) és nehézségi (lead) mászás összetett versenyében a tavalyi világbajnokság amerikai bronzérmese, Brooke Raboutou állhatott fel a dobogó legfelső fokára, míg gyorsasági mászásban lengyel győzelem született Aleksandra Kalucka révén.

A férfiaknál utóbbi versenyszámban a kínai Vu Peng 4.83 másodperces elődöntős teljesítményével mindössze négy századdal maradt el Samuel Watson világrekordjától, ezt ugyan a döntőben nem tudta megismételni, de így is magabiztos győzelmet aratott, míg összetettben a francia Sam Avezou sikerével zárult a viadal.

A gördeszka utcai versenyszámában mind a hat érmet japán versenyző nyerte, parkban pedig az ausztráloké lett az arany.

A női park számában kisebb meglepetésre nem jutott be a nyolcas döntőbe a japánok olimpiai címvédője, Joszozumi Szakura, de a tokiói játékok két másik dobogósa – a japán és a brit versenyző – ezúttal is éremmel tért haza. A férfiaknál az olimpiai bajnok Keegan Palmer diadalmaskodott.

Ebben a sportágban nem indult magyar versenyző.

Női breaktáncban japán, a férfiaknál pedig holland sikert hozott a zárónap. A magyar versenyzők az előselejtezőben búcsúztak, a nőknél a sanghaji állomáshoz hasonlóan Szarvák Csenge a 34., Lobontiu Menotti Noris pedig az előző viadalhoz képest két helyet javított és a 36. lett.

A BMX freestyle park versenyszámaiban az amerikaiak gyűjtötték a legtöbb érmet a Ludovikán. Kempf Zoltán Sanghajban a 21. volt, Budapesten viszont döntőbe jutott, és végül a 11. helyen zárt, azonban ő sem szerzett kvótát a nyári játékokra.

Elolvasom a cikket