Antonov szerint Washington nyíltan támogatja a kijevi-rezsim civilek elleni bűncselekményeit

Az amerikai kormányzat demonstratívan támogatja Kijevet az orosz civilek elleni indokolatlan terrorista csapásaiban – idézte Anatolij Antonov moszkvai nagykövetet az oroszhirek.hu.

A támadást az ukránok akkor hajtották végre, amikor a tengerparton a lehető legnagyobb volt a tömeg – mondta Antonov újságíróknak, amikor arra kérték, kommentálja Washington reakciójának hiányát a halálos csapásra.

“Az amerikai kormányzat demonstratívan támogatja a kijevi rezsim bűntetteit. A nemzetközi terrorizmus oldalára állt, és elnézi a Bandera híveinek a civilek elleni támadásait” – jelentette ki a nagykövet.

“A washingtoni döntéshozók számára nyilvánvaló, hogy az ATACMS rakétákban lévő kazettás bombákat nem lehet amerikai szakemberek részvétele és az amerikai hírszerzés támogatása nélkül bevetni. Nem véletlen, hogy az ellenséges drónok szinte naponta köröznek a Fekete-tenger felett” – tette hozzá.

“Mindez az amerikai álhumánus külpolitika halálát jelzi az ukrán válság véres mocsarában” – mondta a diplomata.

Az orosz védelmi minisztérium Washingtonra hárította a felelősséget az ukránok “előre megfontolt terrorista rakétatámadásért”, azzal vádolva azt, hogy egyrészt Kijevet ellátta az ATACMS rakétákkal és kazettás lövedékkel, másrészt hírszerzési és felderítési adatokat szolgáltatott orosz célpontokról.

Szevasztopol kormányzója, Mihail Razvozsajev szerint a rakétacsapásban legalább négy ember, köztük két gyermek vesztette életét. A sebesültek száma vasárnap estig 151-re emelkedett. Az egészségügyi minisztérium szakemberekből álló közös csapatot küldtek a városba, hogy segítsenek az áldozatokon. Közben tűzszerészek dolgoznak a helyszínen, és átfésülik a partot az ATACMS kazettás robbanófej esetleges fel nem robbant szubmuníciói után.

Elolvasom a cikket