Cápatámadásban meghalt A Karib-tenger kalózainak sztárja

A szörflegenda Tamayo Perry, aki A Karib-tenger kalózai című filmben is szerepelt, vasárnap szörfözés közben cápatámadásban meghalt. A 49 éves Perryt a Hawaii-i Oahu északi partján fekvő Mālaekahana Beach mellett találták meg helyi szörfösök, egyik karja és egyik lába hiányzott.

Objektum doboz

A vízimentők ezután jet ski-vel hozták Perryt a partra, és a mentősök halottnak nyilvánították. A támadást követően az Ocean Safety munkatársai cápariadót hirdettek ki a területre.

Perry 1975-ben született, és Oahu keleti részén nőtt fel, karrierjét az északi parton kezdte profi szörfösként és később vízimentőként. 12 éves korában kezdett el szörfözni, és tizenéves korára Perry a The Encyclopedia of Surfing szerint

csendes, feltörekvő helyi fiúnak számított, akinek egy-egy versenyre kölcsön kellett kérnie a szörfdeszkát, mert nem voltak szponzorai.

1999-ben Perry megnyerte a Pipeline Masters-t, és 2005-re Perry-t széles körben az egyik legjelentősebb pipeline-i szörfösként tartották számon – mosolyával és laza stílusával hívta fel magára a figyelmet, miközben a nagy hullámokkal küzdött. Karizmája és képességei révén szerepet kapott a 2002-es Sorsdöntő nyár, a Lost, A Karib-tenger kalózai és a Hawaii Five-0 című filmekben is. Perry szerepelt a Nissan, az NFL rájátszás, valamint a Coca-Cola reklámjaiban is.

Perry végül 2016-ban csatlakozott az Ocean Safety-hez, és a szörfözés iránti szenvedélyének hódolt azzal, hogy feleségével, Emíliával létrehozta az Oahu Surfing Experience-t. Kurt Lager, a Honolulu Ocean Safety megbízott vezetője elmondta:

Tamayo Perry mindenki által kedvelt életmentő volt, akit jól ismertek az északi parton, és aki profi szörfösként világszerte ismert volt. Perry személyisége ragályos volt, és szerették őt az emberek.

Perry halála a második halálos cápatámadás Oahun ebben a hónapban – írja a Daily Mail.

Elolvasom a cikket