Ezzel a három gyógynövénnyel lassíthatjuk az öregedést

Az öregedés megállíthatatlan folyamat, ám a rossz szokásokkal sajnos felgyorsíthatjuk. A hosszú életet az egészséges és változatos életmód biztosíthatja. Ebben pedig segíthetnek még a gyógynövények is.

Kövér porcsin

A kövér porcsin az egyik olyan gyógynövény, amelyet szinte mindenki ismer. Azt azonban már kevesen tudják, hogy ez a növény nem pusztán gaz vagy gyom. Magas a vitamin- és ásványianyag-tartalma, és tele van omega-3 zsírsavakkal, ami jó hatással van a keringésre, a szív és az agy egészségére. A kövér porcsinban található hatóanyagok segíthetnek lassítani az öregedést. Fogyaszthatjuk nyersen, salátában, vagy ihatjuk a teáját is.

Ginzeng

Az örök fiatalság gyógynövénye, hiszen a hatóanyagai rugalmassá és feszessé teszik a bőrt. A ginzeng az erős antioxidáns hatásának köszönhetően segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket, a cukorbetegséget és csökkenti a rák kialakulásának esélyét. Immunerősítő tulajdonsága megerősíti a szervezetünket a betegségekkel szemben, sőt még a memóriát is javítja, enyhíti a fáradtságot és növeli az energiaszintet.

Pitypang

A pitypang minden része gyógyító hatással bír: a virágát tavasszal, a leveleit nyáron, a gyökerét pedig ősszel érdemes gyűjteni. Méregteleníti a szervezetet, védi a májat és fokozza az étvágyat. Erős az antioxidáns hatása, emellett a gyökeréből készült kivonat hatásos az izületi fájdalmak ellen. Belsőleg és külsőleg is képes javítani a bőr állapotát, amely feszesebb, egészségesebb lesz tőle. A szárított pitypangból készült teát használhatjuk arclemosóként is, ugyanis feszesít, sőt még a a pattanásokat is eltünteti.

Elolvasom a cikket