Kapitány-út, a számok nem hazudnak

Érthetően nagyon csalódott volt Steve Clarke, hiszen a Svác elleni 1–1-es döntetlen után, ha skót csapat nyert volna a magyarok ellen, akkor története során először nagy tortán továbbjutott volna a csoportjából.

A skót kapitány szerint az argentin bírónak büntetőt kellett volna ítélnie, amikor Willi Orbán lerántotta a kiugró Armstrongot.

„Nagyon jó riválissal játszottunk, félóra után tudtuk, a végén fog eldőlni az összecsapás. A végén kinyíltunk és sajnos nem jutottunk tovább. A két csapat között nem volt különbség” – összegzett Clarke, aki a sajtótájékoztatón a Nemzeti Sport kérdésére azt válaszolta:

„Nem értek azzal egyet, hogy a magyar csapat jobb lett volna, ez egy végletekig kiegyenlített mérkőzés volt, amit mi is megnyerhettünk volna.”

Ezt a mérkőzés statisztikája nem igazolja, a lövések száma 14–4, a kapura tartó lövés 5–0, a szöglet 6–2 volt a magyarok javára, egyedül a szabálytalanságokban „nyertek” a skótok 16–13-ra.

Andy Robertson, a skót válogatott csapatkapitány – Szoboszlai Dominik klubtársa a Liverpoolban – elmondta, hogy sok időbe telik, amíg túl lesznek ezen a vereségen. „Sokat birtokoltuk a labdát az első félidőben anélkül, hogy veszélyeztettünk volna vele. A döntetlen nem lett volna elég a továbbjutáshoz, aztán a végén kaptunk egy gólt. Ez pusztító. Köszönjük mindenkinek a szurkolást Skóciában, mert éreztük, mindenki támogat. Ismertük az izgalmakat odahaza, sajnálom, hogy cserben hagytunk a szurkolóinkat.”

És végül egy skót szurkoló véleménye: „Skócia nem játszott jól ezen a tornán – ilyen egyszerű. Nem érdemelte meg, hogy továbbjusson. Kár az elmaradt büntetőre hivatkozni. Így játszani a győzelemért, szégyen!”

Elolvasom a cikket