Kiderült, ettől ijednek meg leginkább a női sofőrök az utakon

A felmérésben – amit június 24-e, a női sofőrök nemzetközi napja alkalmából készítettek – elsősorban arra próbáltak rávilágítani, hogyan érzik magukat a hölgyek az utakon, mitől félnek és hogyan viselkednek a volán mögött ülve.

Az összeállításban megjegyezték, hogy az agresszív sofőrök (22 százalék) mellett mintegy 20 százalékuk a balesetektől, ugyancsak 20 százalékuk a rossz látási viszonyoktól, míg kilenc százalékuk az állatokkal való ütközéstől tart.

Vasszigor vagy pszichológiai terápia.

Arra a kérdésre, hogy hogyan vennék elejét az agresszív vezetésnek, a válaszadók 45 százalékban azt mondták, hogy a szigorú büntetések alkalmazásában látják a megoldást. A vezess.hu arra is felhívta a figyelmet, hogy „beszédes”, hogy Dániában és Szerbiában kimagasló arányban, a válaszadók 97-97 százaléka jelölte meg ezt az opciót.

Mint kiderült, a nők 27 százaléka azt is támogatná, ha az agresszív autósokat speciális pszichológiai terápiának vetnék alá, ugyanakkor sokan a megelőzésre esküsznek, így a jövőbeli járművezetők képzésekor (20 százalék), valamint prevenciós kampányokkal (hat százalék) mennének elébe a problémának – írta a lap.

Elolvasom a cikket