Kikukázás alatt a régi baloldal

Lefejezte magát a Magyar Szocialista Párt, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre belátta, hogy társelnöki ténykedésük fabatkát sem ért, ezért lemondtak. Lassan ki lehet jelenteni, hogy az MSZP mint olyan, maga is álprobléma. Jó lenne, ha épp annyira lenne álprobléma, mint a migráció, amelyet Kunhalmi Ágnes volt szíves anno annak minősíteni, miközben a háta mögött özönlöttek be a határt engedély nélkül átlépő bevándorlók, a terrorizmus letéteményesei. Akik a jobb élet reményében minden további nélkül képesek voltak arra, hogy törvénysértő módon, ha kell, erőszakkal milliószám ellepjék Nyugat-Európát.

Bárcsak akkora álprobléma lett volna a migráció, mint napjainkban az MSZP, amelynek holnapját már összefogással sem lehet nagyon megmenteni. Egyszerűen készen vannak. Régóta lehetett látni a folyamatot, de Kunhalmi és Komjáthi, meg elődeik a politikai vezetésben nem akartak tudomást venni róla. Elnéztek mellette, mert Soros György úgy akarja. Az egész DK, MSZP, Párbeszéd szövetség alatt már rotyog a leves vize. Eszükbe sem jut azt mondani, hogy éljen a kerítés, pokolba a migrációval, a háborúval. Mert akkor biztosan Soros György megharagszik és nem ad több pénzt a fenntartásukra. Nem támogatja a magyarellenes politikájuk folytatását. Gyurcsány is érzi, hogy kidől a támaszték a hátuk mögül, egyre inkább Magyar Péter birtokolja azt.

Ha lett volna egy cseppnyi igaza Kunhalminak, akkor most ők volnának olyan bivalyerősek, mint a migráció, és az illegális bevándorlás lenne olyan gyenge, mint a hazai baloldal. De ez nagyon nincs így. Vagy azért, mert a gyurcsányista gárda nem látja a valóságot, vagy azért, mert a Soros-pénz a hallgatás aranyfedezete.

Mivel magyarázza Kunhalmi Ágnes, hogy a sorosista EU-bíróság úgy megbüntette Magyarországot, hogy ilyet még nem látott az ég. Egyszeri, 200 millió eurós összeget kell majd fizetni, plusz napi egymillió eurót. Ez 80 milliárd forint, plusz naponta 400 milliót forint. Félelmetesen sok pénz.

Mit mond erre Kunhalmi és Komjáthi? Semmit. Hallgat. A hallgatás, mint tudjuk beleegyezés. Ha Kunhalmi a magyarok érdekeit képviselné, akkor természetesen ordítana, hogy ez disznóság. Ha igaz a történet, cipővel verné az asztalt, mint anno Hruscsov az ENSZ Közgyűlésben, mert Magyarországot hatalmas igazságtalanság érte.

Persze, ha beengednénk az illegális migránsokat, és ha Soros nem akarna évi egymillió bevándorlót bejuttatni Európába, s annak költségeit Gyuri bácsi hiteléből fedezni, hadd törlesszen neki az Európai Unió, akkor nem lenne semmi baj. Ágika vidáman nevetgélne, mint anno a sajtótájékoztatón, amikor nem tudott egy komoly szót sem kinyögni a vihogásától. Nem véletlenül bukott el a színészi felvételin. Bár egy ideje nagyon is megtanulta a szerepjátszást, ment is a dolog egy ideig, ám most úgy látszik, közeledik a vég. Mind az MSZP, mind Kunhalmi Ágnes vége.

A hármas szövetség teljesítményéről maga Dobrev Klára jelentette ki, hogy „Az eredmény csalódást keltő, azt gondoltuk, hogy az a politika, amit képviselünk több szavazót tud meghódítani, több szavazót tud meggyőzni.” Az eredményváró rendezvényen Kunhalmi változatlanul derülátó volt. Kijelentette: „Hazai baloldal volt, van és lesz, a hazai baloldalt megőriztük.”

Baromira megőrizték. Szemlátomást nem győznek lemondani a pártok első emberei. Donáth Anna a Momentum éléről már korábban megtette. De szemlátomást továbbra sem lehet rájuk számítani, mert olyan magyarázatot adnak a vereségre, amellyel magukat is becsapják. „Az Európai Parlamenti eredményünk kudarc – még akkor is, ha úgy érzem, hogy a választók elsősorban az erőre mondtak igent, nem pedig a mi európai parlamenti munkánkra mondtak nemet.”

Donáth sem fogja föl, hogy alapvetően az ideológiájukkal van a baj. A marxista, az erőszakos woke-ista, LMBTQ-, migráns és háborúpárti erők támogatásával, s nem azzal, hogy pusztán az erőre szavaztak a magyarok. Az erőre persze annyiban igen, hogy azt támogatják, a jobboldalnak ezért van ereje és sorozatos kétharmada, mert a kormány azt képviseli, amit a magyarok akarnak. A szuverenista, erős nemzetpolitikát, a családok támogatását, a magyarok jövőjének biztosítását.

Míg a Kunhalmi támogatta Soros-hadtest az ország pusztulásában érdekelt. Csoda, hogy valószínűleg nem kell sokáig várni, hogy kikukázzák a régi baloldalt. Az új pedig létre sem jön. Ott fetreng a diszkóban, és molesztálja a fiatal nőket. Ennyit tudnak.

A szerző újságíró

Elolvasom a cikket