Megrázó brit vélemény: a Nyugat provokálta a háborút

Nigel Farage brit konzervatív politikus nagyinterjút adott aBBC brit közmédiának, a beszélgetés egy pontján pedig megnevezte az orosz–ukrán háború kirobbanásáért felelős erőket. A Reform UK párt vezére azt mondta, hogy természetesen Vlagyimir Putyin orosz elnök hibája az, hogy Európában most háború dúl.

Kiemelte ugyanakkor, hogy a Nyugat volt az, amely kiprovokálta az orosz inváziót. Szerinte az Európai Unió és a NATO bővítése okot adott arra, hogy Putyin azt mondja az orosz népnek, hogy a Nyugat eljön értük.

„Egyike vagyok azon keveseknek, akik következetesen és őszintén nyilatkoznak az orosz–ukrán háborúról. Putyin hibázott, amikor megszállt egy szuverén nemzetet, az Európai Unió pedig hibázott, amikor kelet felé terjeszkedett. Minél előbb felismerjük ezt, annál közelebb kerülünk a háború befejezéséhez és a béke megteremtéséhez” – véli a politikus.

Nigel Farage az interjút követően éles bírálatok egész sorát kapta. Rishi Sunak, az óriási bukásra készülő Konzervatív Párt vezetője, brit miniszterelnök szerint Putyin kezére játszik ezekkel a kijelentésekkel.

Elolvasom a cikket