Németország választás elé állította az ukránokat

A Németországban tartózkodó ukrán menekülteknek vagy munkát kellene találniuk, vagy vissza kellene térniük hazájukba – mondta a Bildnek Aleksander Dobrindt, a Keresztényszociális Unió (CSU) Bundestag-frakciójának elnöke. Németországnak szigorúbb kötelezettségekre van szüksége a menedékkérő állampolgárokkal szemben. Együtt kell működni azokkal is, akik munkát akarnak találni – mondta Dobrindt. A munkaajánlatnak az integrációs szolgáltatások részét kell képeznie – közölte, számolt be róla az eadaily.com.

A politikus szerint a Németország által az ukrán menekültek számára fizetett juttatás akadályozza a munkavállalásukat. Sok ukrán állampolgár nem keres munkát, és továbbra is állami pénzből él – tette hozzá.

Németországban az ukrán menekültek nem a szokásos juttatásokat kapják, hanem civil juttatást. Az egy főre járó juttatás 506 és 563 euró között mozog, a 15 és 18 év közötti tizenévesek számára 471 eurót utalnak. Az ukránok számára Németországban magasabbak a kifizetések, mint néhány más európai országban. Jelenleg több mint egymillió ukrán él az országban.

Júniusban a Kereszténydemokrata és a Keresztényszociális Unió frakciói már ellenezték az ukrán állampolgároknak járó magas juttatásokat. A frakció vezetője, Thorsten Frei szerint a kifizetések „teljesen hamis ösztönzőket” teremtenek. Hangsúlyozta, hogy a legtöbb ukrán menekült más országokban „már régóta dolgozik”.

Elolvasom a cikket