Orbán Viktor: Ha nem kötünk európai versenyképességi paktumot, munkahelyek százezrei veszhetnek el

Orbán Viktor a két kormányfő közös sajtótájékoztatóján a magyar soros EU-elnökséggel kapcsolatban közölte: Magyarország le akar tenni az asztalra egy nagy tervet, az európai versenyképességi paktumot, mert meggyőződése szerint Európa legnagyobb problémája jelen pillanatban a versenyképesség hanyatlása.

A magyar miniszterelnök hangsúlyozta: ha nem kötnek európai versenyképességi paktumot, akkor munkahelyek százezreit veszíthetik el a következő évtizedben.
A kormányfő azt is bejelentette: lesz szlovén gázvezetékszakasz, így Olaszország és Magyarország összeköttetése megvalósul.
Orbán Viktor a brüsszeli pozíciók szétosztásával kapcsolatban helytelenítette, hogy a pártpolitikai alapra helyezzék az EU intézményeit, és jelezte: nem tudja támogatni a pozíciók elosztásáról szóló „pártmegállapodást”.

Korábban Orbán Viktor saját közösségi oldalán Olaszországot fontos szövetségesének nevezte a magyar EU-elnökség céljainak elérésében! Hozzátette: A migrációt megállítani, Európa versenyképességét fejleszteni. Ez a magyar terv!

Elolvasom a cikket