Szívsebész elárulja a szív védelmének öt legfontosabb módszerét

2024. június 24. hétfő. 13:29

Umesh Arunagirinathan szívsebész elárulta a szív védelmének öt legfontosabb módszerét.

Kiegyensúlyozott étrend. Fogyasszunk minél kevesebb feldolgozott élelmiszert. Jobb, ha magunk főzünk, és friss alapanyagokat használunk. Csökkentsük a hús- és kolbászfogyasztást is, vezessünk be minél több rostot és vitamint az étrendbe.

Mérsékelt fizikai aktivitás. A túlsúly magas vérnyomást, magas koleszterinszintet, szívelégtelenséget okoz, és növeli a rák kockázatát. A szakértők legalább heti 150 perc testmozgást javasolnak.

Jó alvás. A szervezet, beleértve a szív- és érrendszert is, alvás közben regenerációs üzemmódba kapcsol. A vérnyomás a napi átlaghoz képest legalább 10 százalékkal csökken. A pulzusszám is csökken, és a szívnek kevesebbet kell összehúzódnia. A túl rövid vagy nyugtalan alvás negatív hatással van a szívre és a keringésre.

Rendszeres szűrővizsgálatok. A vizsgálatok segítenek a kockázati tényezők korai felismerésében és a korrekciójukhoz szükséges lépések megtételében.

Stresszkontroll. A szervezet állandó pszichés terhelése súlyosan befolyásolja a szív munkáját. A légzőgyakorlatok, a jóga, a meditáció és más módszerek segítenek csökkenteni a stressz-szintet.

Elolvasom a cikket