Szökést rendeztek a majmok, majd megpróbáltak elfoglalni egy rendőrőrsöt

Lopburi egy népszerű thaiföldi turistaváros, ahol a makákók a fő „attrakció”. A turisták beáramlása miatt a főemlősök túl szemtelenül kezdtek viselkedni. Most már nem elég nekik, ha csak egy finomságot kapnak az embertől. Egyes egyedek nyíltan elkezdtek emberekre támadni, harapdálni és vagyontárgyakat is rongálni.

A thaiföldi hatóságok úgy döntöttek, hogy elkezdik elfogni a különösen agresszív egyéneket. Speciális ketrecekben tartották őket, hogy máshová szállítsák őket. Nemrégiben azonban néhány majomnak sikerült megszöknie, majd szabadon kezdtek sétálgatni az óvoda utcáin. Egy körülbelül 20 centiméter széles rést ütöttek a kerítésen, és azon keresztül szöktek meg.

A megszökött makákók még az óvoda közelében lévő rendőrőrsre is megpróbáltak bejutni. A rendőröknek el kellett barikádozniuk magukat az épületben, hogy megakadályozzák, hogy az állatok bejussanak és rendetlenséget okozzanak. A szökevények közül néhányan még időben visszatértek a ketrecbe az etetésre, de mások a városba szöktek, amely aggodalmat keltett a helyi lakosok körében. A tisztviselők biztosították, hogy az összes megszökött majmot hamarosan befogják.

Nemrégiben a kínai Csianghszi tartományban egy falka vadmajom hirtelen a turistákra támadt, akik a Wugong-hegy egyik ösvényén túráztak. Az egész csoportból ketten megsérültek. Őket azonnal kórházba szállították többszörös sérülésekkel. Az ilyen viselkedés nem jellemző a főemlősökre, mivel ritkán támadnak emberekre nyilvánvaló ok nélkül. A vadmajmok az időjárás változása miatt jöttek le a szokásos élőhelyükről, és láthatóan most találkoztak először emberrel.

Elolvasom a cikket