A meleg nyári napokon pár nap alatt elkészül

Mivel a fermentált ételek enzimekben gazdagok, így segítik az emésztést, jobb a felszívódásuk, és értékes tápanyagokban gazdagabbak, mint a nem fermentált ételek. A fermentált ételek fontos szerepet játszanak az acetilkolin termelődésében, amely erősíti a beleket, és segíti a bélmozgást.

A kovászos uborka jótékony hatásai

– tisztítja a gyomrot, csökkenti a súlyt,

– a benne található enzimek egészségessé teszik a gyomrot, megakadályozzák a puffadást okozó baktériumok és gombák elszaporodását, és elősegítik az emésztést,

– súlycsökkenést eredményezhet, fogyókúrázók beépíthetik napi étrendjükbe,

– a kovászos lé fogyasztása kifejezetten jó hatással van a változókori hőhullámokra,

– hatásos a gyomorfekélyre,

– kutatások alapján bizonyított diabéteszre gyakorolt jótékony hatása is,

– másnaposság ellen is bevethető az uborka leve,

– erős tisztító hatása miatt rendszeres fogyasztásakor megváltozik a bőr is, ragyogóbb és simább lesz,

– természetes probiotikumként működik, így hozzájárul szervezetünk megfelelő működéséhez.

Savanyú közegben a káros mikroorganizmusok nem képesek szaporodni, így a fermentációs folyamat kiváló, természetes tartósítást eredményez.

Emellett a laktózérzékenyeknek jó hír, hogy az erjesztett és kellő ideig érlelt tejtermékekben a laktóztartalom lecsökken, eltűnik. Így az érlelt joghurtok, kefírek, sajtok számukra is biztonságosan fogyaszthatóak.

Az uborka mellett érdemes fogyasztani a levét is, mivel élettani szempontból ez is pozitív hatással van szervezetünkre.

Elolvasom a cikket