A táplálkozási szakember megnevezi a legegészségesebb tejfölt

Ma a tejföl szinte minden lakos étrendjének egyik legfontosabb eleme. Gyakran adják salátaöntetként vagy palacsinták kiegészítőjeként. Marina Makisha táplálkozási szakértő, a tudatos táplálkozás és az egészséges életmód szakértője elmondta, hogy mennyire hasznos ez az erjesztett tejtermék, és melyiket érdemes választani a boltban – írta meg a life.ru.

A táplálkozási szakértő szerint a tejföl tejfehérjét tartalmaz, amelyet a szervezet jól emészt, és aminosavak forrása is. Ezenkívül a tejföl kalciumot és probiotikumokat tartalmaz.

„Ahogy a kutatások is mutatják, az erjesztett tejtermékek jót tesznek. Elsősorban azért, mert probiotikusak, vagyis összetételükben olyan baktériumokat tartalmaznak, amelyek segítenek fenntartani a bélflóra normális egyensúlyát” – magyarázta Makisha a RIA „FederalPress” című lapnak adott beszélgetésében.

Azt tanácsolta, hogy a boltokban 10-15%-os zsírtartalmú terméket válasszunk. A tejfölben lévő zsírok egészségesebbek, mint a húskészítményekben lévő zsírok, mivel kevésbé telítettek. Emellett a tejzsír mérsékelt mennyisége az étrendben hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez.

Elolvasom a cikket