Ez a két zöldség szervezetünk számára igazi „kincsesbánya”

A cukkini és a padlizsán olyan zöldségek, amelyek nemcsak finomak, hanem jót tesznek a szervezetünknek is. Mindkét zöldség számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amelyek elengedhetetlenek szervezetünk egészségének és megfelelő működésének megőrzéséhez – írja a kubnews.ru.

A cukkini és a padlizsán magas antioxidáns-tartalommal rendelkezik, amely segít a káros szabad gyökök elleni küzdelemben, és megelőzi a különböző betegségek, köztük a szív- és érrendszeri betegségek, a rák és az idő előtti öregedés kialakulását – tájékoztatott a kubnews.ru.

Magas rosttartalmuk segít normalizálni a bélműködést és megelőzni a székrekedést. Emellett javítják az emésztést és a tápanyagok felszívódását az ételekből.

Gazdag káliumforrások, ami elengedhetetlen az egészséges szív- és érrendszer fenntartásához. A kálium segít csökkenteni a vérnyomást, javítja a vérkeringést és megelőzi a szívbetegségeket.

A cukkini és a padlizsán alacsony kalóriatartalmú és rostban gazdag, ami segít az étvágy szabályozásában és a testsúly csökkentésében. Sok vizet is tartalmaznak, ami elősegíti a hosszú ideig tartó jóllakottság érzését.

Az egészséges bőr fenntartásához elengedhetetlen kollagéntermeléshez szükséges C-vitamint tartalmazzák. Gazdagok A- és E-vitaminban is, amelyek védik a bőrt a külső hatásoktól és megelőzik a ráncosodást.

Elolvasom a cikket