Ez az étel nagyszerű választás az egészséges szív és érrendszer megőrzéséhez

A gyors életritmus és a helytelen táplálkozás gyakran vezet szív- és érrendszeri betegségekhez, ezért az érrendszer egészségére való odafigyelés egyre fontosabbá válik – írja a kubnews.ru.

A rizs jelentős mennyiségű antioxidánst, például flavonoidokat és polifenolokat tartalmaz, amelyek segítenek megvédeni az érrendszert a szabad gyökök káros hatásaitól. Ezek az antioxidánsok segítenek megelőzni az oxidatív stresszt, csökkentik a gyulladást és javítják az érrendszer működését.

A rendszeres rizsfogyasztás segíthet a magas vérnyomás csökkentésében. A rizsben található magnézium, kálium és rost olyan kulcsfontosságú összetevők, amelyek segítenek csökkenteni a vérnyomást és normális szinten tartani. Ugyanakkor a rizs nátriumszegény élelmiszer, ami szintén pozitív hatással van a vérnyomásra, és segíthet megelőzni a magas vérnyomás kialakulását.

Segíthet megelőzni az érelmeszesedés kialakulását, amely betegséget az artériák falán kialakuló koleszterinplakkok jellemzik. Ennek oka, hogy a rizs alacsony telített zsír- és koleszterintartalmú, viszont gazdag olyan különleges anyagokban, mint a halolaj és a fitoszterolok, amelyek segítenek csökkenteni a vér káros koleszterinszintjét.

Kiváló élelmiszer a normál testsúly fenntartásához és az elhízás kialakulásának megelőzéséhez. Rostot tartalmaz, amely segíti az emésztést és gyors jóllakottságot biztosít, ami segít az étvágy szabályozásában és csökkenti a túlevés kockázatát. Emellett a rizs alacsony zsír- és kalóriatartalmú, ami szintén pozitív hatással van a normál testsúly fenntartására.

Fogyasztása segít megvédeni az ereket az oxidatív stressztől, csökkenti a vérnyomást, megelőzi az érelmeszesedés kialakulását és fenntartja a normál testsúlyt.

Elolvasom a cikket