Harry herceg ezért kerülhet nehéz helyzetbe, ha Vilmos herceg lesz az uralkodó

Ebben nagy szerepet játszott az Oprah Winfrey-nek adott interjújuk, a Netflixen látható dokumentumsorozatuk, és a sussexi herceg tavaly megjelent, Spare című memoárkötete is, hiszen mindhárom olyan állításokat tartalmazott, amelyek a brit királyi családra nézve terhelők.

Azonban miután év elején fény derült arra, hogy Katalin hercegné és III. Károly király is daganatos betegséggel küzdenek, úgy tűnt, Harry herceg visszatérne a családjához. Azonnal repülőre ült, hogy találkozhasson az édesapjával, és a bennfentesek szerint azóta is tartják a kapcsolatot, ugyanakkor bátyjával, Vilmos herceggel továbbra is feszült a viszonyuk.

Harry herceg előtt bezárulhatnak a kapuk

Katalin hercegné, és különösen Vilmos herceg képtelen megbocsátani az öccsének, mert úgy véli, Harry herceg sokat ártott a királyi családnak. A közeli források szerint nem is kommunikálnak egymással, bár miután kiderült Katalin hercegné diagnózisa, a sussexi hercegi pár telefonon kívántak jobbulást sógornőjüknek.

Harry herceg egyre inkább hiányolja a családját, Meghan Markle azonban nem tudja elképzelni, hogy valaha is megbékéljen velük, ez pedig köztük is feszültségeket szül. III. Károly király is szeretné látni unokáit, Archie-t és Lilibetet, így indokolt lenne, hogy a családtagok normalizálják a viszonyukat, ám ez egyelőre nem történt meg.

Richard Eden királyi szakértő szerint Harry hercegnek és Meghan Markle-nek egyre kevesebb ideje van arra, hogy ismét csatlakozzanak a királyi családhoz. A szakértő szerint erre csak addig van módjuk, amíg Károly király az uralkodó, de mivel az ő egészségi állapota is megromlott, mindez a sussexi hercegi pár életére is komoly hatást gyakorol.

A szakértő szerint a korábbi elképzelések szerint a walesi hercegi pár mellett Harry herceg és Meghan Markle is számos hivatalos feladatot látott volna el, ám a jelek szerint már egyáltalán nem kívánják őket a királyi család részének tekinteni. Eden szerint Harry hercegnek csak addig van esélye a megbocsátásra és arra, hogy bármilyen fontos szerepet elvállaljon, amíg édesapja az uralkodó, Vilmos herceg ugyanis biztos nem engedi majd öccse visszatérését, ha ő kerül a trónra.

Amennyiben Harry herceg addig nem rendezi a kapcsolatát a családdal, fel kell készülnie arra, hogy bátyja nem fog kesztyűs kézzel bánni vele. III. Károly király mindkét fiát szereti, így ő nem akar bosszút állni Harry hercegen, ám ha bátyján múlik, minden alkalommal hűvös fogadtatásban lesz része, ha az Egyesült Királyságba látogat. A szakértők szerint Harry hercegnek és Meghan Markle-nek már csak ezért is érdemes lenne minél hamarabb kibékülniük a brit királyi családdal.

Elolvasom a cikket