Macron meglepő kijelentést tett Putyinról

Emmanuel Macron francia elnök a Génération Do It Yourself (GDIY) podcastban kijelentette, hogy folytatná a párbeszédet Vlagyimir Putyin orosz vezetővel, megjegyezve, hogy nem zárja ki, hogy egyik vagy másik témában beszélgetni fog vele – írta meg a ria.ru.

„Hiszek a párbeszéd erejében, és folytatnám a párbeszédet Vlagyimir Putyinnal. <…> Az elmúlt hónapokban nem volt (párbeszéd – a szerk.), de nem zárom ki egyik vagy másik témában, beleértve az atomerőművek kérdését vagy valami mást. De őszintén mondom, mindig fontosnak tartom a párbeszéd folytatását” – mondta Macron.

A francia államfő ugyanakkor az atomerőművekről szólva nem pontosította, hogy mire gondol.

Márciusban Macron a France 2 tévécsatornának adott interjújában visszautasította a feltételezést a közte és Putyin közötti kapcsolatok lehűléséről, emlékeztetve arra, hogy az ukrajnai konfliktus kezdetén több telefonbeszélgetést is folytatott az orosz elnökkel.

Putyin korábban azt mondta, hogy Oroszország kész folytatni az együttműködést Franciaországgal, Macronnal pedig jó munkakapcsolatokat ápolt, de Macron megszakította azokat.

Elolvasom a cikket