Megnevezték a gyümölcsöt, amivel csökkenthető a vérnyomás

A gránátalmalé katechineket tartalmaz, antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező anyagokat, amelyek segítenek csökkenteni a beleken keresztül felszívódó koleszterin mennyiségét. Ez viszont segít megvédeni az ereket a károsodástól, és megakadályozza a plakkok kialakulását az artériákban – olvasható a kubnews.ru oldalán.

Ezenkívül a gránátalmalé hihetetlenül egészséges és gazdag ital. Különböző vitaminokat (C és K), folsavat, káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort és vasat tartalmaz. Magas az antioxidáns-tartalma is, amely segít leküzdeni a szervezetben lévő szabad gyököket, csökkentve ezzel a szív- és érrendszeri betegségek és egyes rákos megbetegedések kockázatát.

Tanulmányok azt is kimutatták, hogy a gránátalmalé segíthet a szív egészségének javításában. Csökkentheti a „rossz” LDL-koleszterin szintjét, és javíthatja az erek működését. Ez különösen fontos azok számára, akik szív- és érrendszeri betegségben szenvednek vagy hajlamosak rá.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy a gránátalmalé magas természetes cukortartalmú is, ezért mértékkel kell fogyasztani, különösen, ha problémái vannak a vércukorszintjével. Mindig tanácsos orvoshoz vagy táplálkozási szakemberhez fordulni, mielőtt megváltoztatnánk az étrendünket.

Elolvasom a cikket