Megnevezték az öt legegészségesebb alkoholfajtát

Ha alkohollal szeretné változatossá tenni a téli ünnepeket, ugyanakkor el akarja kerülni a másnaposságot, olyan italokat kell választania, amelyek nem okoznak kellemetlen következményeket. Erről ír a Real Simple.

Az „egészséges” és az „alkohol” szavakat nem gyakran társítják, mivel általában úgy gondolják, hogy az alkohol nem használhat a szervezetnek. Christina Manian táplálkozási szakértő szerint azonban a mérsékelt alkoholfogyasztás szórakoztató és finom része lehet az egészséges életmódnak.

Vörösbor

Valószínűleg már tudja, hogy a vörösbor a polifenol resveratrolt tartalmazza. Ez a növényi vegyület, amely általában a szőlő héjában található, egészségügyi előnyökkel járhat, mivel erős antioxidáns.

A rezveratrol csökkentheti a gyulladást a szervezetben, és segíthet megelőzni mind az akut, mind a krónikus betegségeket. Bár a vörösbor nem feltétlenül előzi meg a betegségeket, fogyasztása extra antioxidánst biztosít.

Könnyű sör

Érdekes módon a világos sört egészségesebbnek tartják a sötét sörhöz képest, mivel kevesebb kalóriát tartalmaz. A világos sör kevesebb szénhidrátot tartalmaz, és bár a szénhidrátok fontosak, a nagyobb tápérték érdekében jobb, ha összetett, rostos szénhidrátokat választ. A sötét sör sajnos nem rendelkezik ugyanezekkel az egészségügyi előnyökkel.

Bio bor és likőr

Amikor bort vagy szeszes italt választ, fontos, hogy meggyőződjön arról, hogy az bio. Ez azt jelenti, hogy a felhasznált bogyókat növényvédő szerek és egyéb vegyszerek használata nélkül termesztették.

A nem bio italok gyakran nemcsak a szőlő termesztése során használt vegyszereket, hanem a gyártási folyamat során egyéb tartósítószereket is tartalmaznak. Ezért jobb, ha a kisebb pincészeteket vagy a magukat biopincészetként pozícionáló pincészeteket részesítjük előnyben.

Bloody Mary

A különféle alkoholos italok közül a Bloody Mary kiemelkedik, mert minimális mennyiségű benne a hozzáadott cukor. Általában paradicsomlevet tartalmaz, amelyben kis mennyiségű cukor, torma és feketebors található, amely vitamin-, ásványi anyag- és növényi vegyület tartalma miatt egészségügyi előnyökkel is járhat.

Száraz borok

A száraz borok erjedése hosszabb ideig tart, mint az édes boroké, amely azt jelenti, hogy az élesztőnek több ideje van feldolgozni a szőlőből származó cukrot. Ennek eredményeképpen az ital kevesebb cukrot tartalmaz, amit az ízén is meg lehet állapítani.

Ha ezt az italt fogyasztja, elkerülheti a hozzáadott cukor túlzott fogyasztását, amely köztudottan az élelmiszerek egyik legkárosabb összetevője.

Elolvasom a cikket