Akkoriban a gránátalmalevet gyomor-bélrendszeri betegségek kezelésére használták, de ma már tudjuk, hogy a termék hasznos tulajdonságai sokkal jelentősebbek.
A gránátalmalé hatalmas mennyiségű aminosavat tartalmaz – egyfajta „téglákat”, amelyekből a fehérjék képződnek. Ezenkívül a gránátalmalé számos szerves savakat, vízben oldódó polifenolokat, valamint számos vitamint és nyomelemet, például foszfort, káliumot, kalciumot és vasat tartalmaz.
Az ilyen gazdag összetételnek köszönhetően a gránátalmalé számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Mindenekelőtt meg kell jegyezni, hogy a gránátalmalé rendszeres fogyasztása jelentősen növeli a szervezet immunvédelmét, ami nagyon fontos, különösen a gyermekek számára a szezonális megfázás idején. Ezenkívül a gránátalmalé gátolja a kórokozó baktériumok szaporodását, és erős antioxidáns.