A popkirály boncolásának hátborzongató részletei

A pop királyát 2009. június 25-én nyilvánították halottnak, mindössze 50 éves volt. A halál okaként szívmegállást állapítottak meg. Orvosa, Conrad Murray halálos nyugtatókoktélt adott be Jacksonnak. Az orvos túladagolta a propofolt és a benzodiazepineket. A mentősök mindössze három perccel a riasztás után értek a helyszínre, de Michael Jackson már nem lélegzett, és az újraélesztési kísérletek is kudarcot vallottak. Jacksont végül a Ronald Reagan UCLA orvosi központban nyilvánították halottnak.

Jackson halálát követően kiderült, hogy orvosa, Conrad Murray propofolt, lorazepámot és midazolámot adott be neki. A sztár szíve a sok gyógyszertől állt le. A vizsgálatok során kiderült, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés történt, és Murray-t 2010 februárjában bűnösnek találták. Négy évre került rács mögé, 2013 októberében került feltételesen szabadlábra.

A rothadó fejbőr

Jackson boncolása során kiderült, milyen nyomorúságos állapotban volt élete utolsó szakaszában. A rendőrség leírása szerint haja nagyon gyér volt, parókát viselt, ami a fejbőrhöz volt ragasztva. Emiatt az tele volt sebekkel és hegekkel.

„Csont és bőr volt, a haja kihullott, és tablettákon élt a halála előtt” – árulta el egy bennfentes korábban.

Úgy vélik, a sztár 1984-ben kezdett parókát viselni, amikor a haja kigyulladt egy Pepsi-reklám forgatása közben. A baleset miatt másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett. Éppen egy lépcsőn táncolt lefelé, de túl korán robbantak fel mellette a tűzijátékok, a szikrák meggyújtották a haját.

A boncolás során kiderül az is, hogy Jackson vitigliós volt. A mellkasán, az arcán, a karján és a hasán kifehéredett a bőre. Ajkát a rendellenesség miatt rózsaszínre, szemöldökét feketére tetováltatta, és hogy ne látsszon, hogy parókát visel, a hajtövével a homloka tetején ugyanezt tette.

Csont és bőr volt

Michael Jackson gyomrában a halálakor csak részben feloldódott tablettákat találtak – állítólag naponta csak egyszer és nagyon keveset evett. Az egész testén szúrásnyomok voltak, amiket a fájdalomcsillapító injekciók okoztak. A térdét és a sípcsontját rejtélyes zúzódások borították, és vágások éktelenkedtek a hátán. Az ágy mellett, ahol az énekes meghalt, a nyomozók egy lezárt vizeletes üveget találtak, valamint dobozokban katétereket, eldobható tűket és egy oxigénpalackot.

Elolvasom a cikket