Avokádóval a rák ellen

Ennek a nem túl feltűnő ízű, olajos gyümölcsnek a legfontosabb értéke a rengeteg vitamin, ásványi anyag és az emberi szervezet számára hasznos sav. Mindezek az elemek erős fegyverek a súlyos betegségek, például a rák ellen, gátat képeznek a szabad gyökökkel szemben, védik a sejteket, és eltávolítják a méreganyagokat; kiszorítják a „rossz” koleszterint, tisztítják az ereket, és javítják a szívműködést – írja a Halthy style honlap alapján a Sports.kz.

Az avokádó javítja az emésztést, enyhíti a székrekedést, javítja a látást és csökkenti a vércukorszintet. Az avokádó egyszeresen telítetlen zsírokat tartalmaz, amelyek lebontják a káros telített zsírokat, és megakadályozzák, hogy azok plusz kilók formájában megtelepedjenek a derékbőségen, ellentétben az avokádó káros kalóriatartalmával kapcsolatos közkeletű félelmekkel.

Persze jó mértékkel, és ha rendszeresen, kis mennyiségben fogyasztunk avokádót, a bőrünk számára oly fontos A- és E-vitaminoknak köszönhetően meghosszabbíthatjuk fiatalságunkat. Az avokádó a férfiak ereje szempontjából is hasznos, mivel a spermiumok erőteljesebbé válnak, és fokozzák termelésüket. A terhes nők számára az avokádó nem kevésbé hasznos, megakadályozza a magzat születési rendellenességeinek kialakulását a gyümölcs magas folsavtartalmának köszönhetően.

Az avokádó fontos a gyermeki táplálkozás szempontjából is, mivel javítja az agyi vérkeringést, megkönnyítve a tanulási folyamatot, és elősegíti a kalcium felszívódását a szervezetben, erősítve a csontokat. Ezért az avokádót érdemes az idősebbeknek is beiktatnia az étrendbe. Röviden, az avokádó isten ajándéka azoknak, akiknek fontos az egészségük.

A szakácsok világszerte egyre több érdekes receptet dolgoznak ki, amelyek ízletes és változatos avokádós ételeket készítenek.

Elolvasom a cikket