Éberműtéten esett át a vesetranszplantáción

Johnnak amellett, hogy végig magánál volt a műtét során, még lehetősége volt megpillantania az új szervet is, amelyet megkapott.

A szokásos általános érzéstelenítés helyett az orvosi személyzet a császármetszésnél alkalmazotthoz gerincérzéstelenítő injekciót adott a betegnek.

Satish Nadig transzplantációs sebész egy sajtóközleményben elmondta, hogy Nicholas ébren tartásával a műtét egy ambuláns beavatkozáshoz hasonló volt.

„Reményeink szerint az éber veseátültetés csökkentheti az általános érzéstelenítés néhány kockázatát, és lerövidíti a beteg kórházi tartózkodását” – mondta Nadig, aki egyben a kórház transzplantációs központjának igazgatója is.

Míg a hagyományos vesetranszplantáció után a betegeknek általában két-három napot kell kórházban maradniuk, addig Nicholas egy nap után hazamehetett.

A betegnél 16 éves korában diagnosztizálták a Crohn-betegséget, ami veseproblémákat okozott nála. Bár nem volt szüksége dialízisre, és gyógyszerekkel is boldogult, azonban 2022-ben a veséje a leállás jeleit kezdte mutatni, így azonnal lehetséges donorkeresésbe kezdtek az orvosok.

Végül John egyik barátja ajánlotta fel a veséjét, miután édesanyja alkalmatlannak bizonyult korábbi mellrákja miatt.

Elolvasom a cikket