A spenót káliumban gazdag. Jót tesz a szív- és érrendszeri egészségnek, javítja a vérnyomást, megszabadítja a szervezetet a felesleges nátriumtól.
A spenót B-vitaminokat, folsavat és magnéziumot is tartalmaz. A B-vitaminok különösen fontosak egyes neurológiai kórképek esetén, és különösen hasznosak a vegetáriánusok, vegánok és idősek számára.
A B-vitaminok hozzájárulnak a sejtek normális működéséhez és a szervezet energiatermeléséhez. A folsav fontos szerepet játszik a vérképzésben. A magnézium támogatja és javítja az idegrendszert, véd a rohamok és az álmatlanság ellen.
A spenót az étrendben segíthet a vérnyomás csökkentésében és az elme élesen tartásában. Lassítja a korral járó memóriaváltozásokat. A benne lévő antioxidánsok segítenek megvédeni a test sejtjeit a lebomlástól.