Az eredmények tehát azt mutatják, hogy a fokhagyma jótékony hatással van a vércukor- és a vérzsírszintre.
A kínai Délkeleti Egyetem és a Hsziang Minzu Egyetem kutatói 22 korábbi kutatás önkénteseinek egészségügyi adatait vették alapul. Az eredmények megerősítik, hogy a glükóz és a lipidek a szervezet számára kulcsfontosságú tápanyagok, amelyek energiát biztosítanak és sokféle építőelem alapját képezik. „Egészséges embereknél a glükóz- és a lipidanyagcsere pontosan szabályozott, ennek zavarai viszont számos krónikus betegséghez, a többi között érelmeszesedéshez, cukor- és zsírmájbetegséghez vezethetnek” – írják a kutatók tanulmányukban.
Azoknál, akik a kutatás során beépítették a fokhagymát az étrendjükbe, alacsonyabb vércukorszintet, több úgynevezett „jó” koleszterint és kevesebb úgynevezett „rossz” koleszterint találtak, illetve összességében alacsonyabb koleszterinszintet mértek. A trigliceridszintet viszont nem befolyásolta. A fokhagyma több különböző formáját használták: fogyasztották nyersen, kivonat és por formában is.