Alternatív módszer a törések ellen

A portál a módszerek egy részéről számolt be.

Ahhoz, hogy megelőzzük a csontritkulást és megőrizzük csontjaink egészségét, többek közt igénybe vehetjük az allopátia, az alternatív orvoslás, a homeopátia, a fitoterápia eszközeit. Emellett természetesen ügyeljünk a megfelelő étrend kialakítására, és ne hanyagoljuk el a rendszeres testmozgást.

A csontritkulás (oszteoporózis) elsősorban a csontok törékenységében nyilvánul meg, amit időben tanácsos megelőzni. A nőknél a leggyakrabban a menopauza után kezd kialakulni (az ösztrogénszint csökkenése miatt), de jóval kisebb arányban, idősebb korban a férfiakat is érinti. A csonttömeg csökkenésének mértéke és gyorsasága egyénenként változó. Családi halmozódás és hormonális tényezők szerepelnek a fő okok között. A csontritkulást elősegítheti a kalcium-, foszfor- vagy D-vitamin-hiány, de kialakulásában közrejátszhatnak emésztőrendszeri problémák, hosszabb távú szteroidkezelés vagy pajzsmirigy-túlműködés, dohányzás A csonttömeg kialakulása a huszonéves korra tehető, így alapvető fontosságú a későbbiekben ennek a fenntartása, ill. a csontvesztés és az ebből eredő csontritkulás megelőzése.

Hasznos a gemmoterápia (rügyterápia)

E terápia lényege az értékes növényi hatóanyagokban gazdag rügyek, bimbók kivonataiból készült tinktúrák alkalmazása. A rügykivonatok közül pl. az áfonyarügy megkönnyíti a szervezetben a kalcium felszívódását, azután a feketeribizli-rügy erősíti a csontokat, hatásos a porckopás ellen, és gyulladásgátló hatású is. Egy javaslat: 21 napos kúra keretében hétnaponként váltogassuk az áfonya- és a feketeribiszke-rügy kivonatából előállított készítményeket.

Elolvasom a cikket