A borsóban lévő fehérje csökkenti a magas vérnyomást, és fokozza a vizelettermelést. Gazdag rostokban, enzimekben, A-, C-, B-, PP-vitaminokban, valamint kálium-, kalcium-, foszfor- és vassókban – olvasható a Kubnews.ru-n.
A sárgaborsó egyéb egészségügyi előnyei
A sárgaborsó jó fehérjeforrás, így vegetáriánusok és vegánok számára a hús remek alternatívája lehet.
A növényben található, magas rosttartalom javítja az emésztést, megelőzi a székrekedést, és csökkenti a vastagbélrák kockázatát. A magnézium- és kalciumtartalma segít fenntartani a csontok egészségét.
A sárgaborsó alacsony zsírtartalmú, magas fehérje- és rosttartalmú, így ideális a súlykontrollhoz is.
Gazdag antioxidánsokban, amelyek segítenek a szervezetben lévő szabad gyökök elleni küzdelemben, így megelőzhetik a különböző betegségek, köztük a rák kialakulását.
A sárgaborsóban található folsav különösen előnyös a terhes nők számára, mivel segít megelőzni a magzatnál az idegcső-rendellenességeket.