Ez a dióféle a koleszterin egyik legnagyobb ellensége

MH/MTI
2024. június 27. csütörtök. 12:58

A makadámiadió egy ízletes és tápláló csonthéjas, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend a diófélék kedvelői körében. Számos tápanyagot tartalmaz, például B-vitaminokat, vasat, kalciumot, foszfort, magnéziumot – tájékoztat a Kubnews.ru.

A makadámia- az egyik legtáplálóbb dióféle. Antioxidánsokban is gazdag, amelyek segítenek megvédeni sejtjeinket a szabad gyökökkel szemben, és megelőzik a különböző betegségek kialakulását – olvasható a Kubnews.ru oldalán.

A makadámiadió egyik fő jótékony tulajdonsága, hogy képes csökkenteni a vér koleszterinszintjét – magyarázta Vera Masyutina táplálkozási szakértő. Ez különösen fontos a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők vagy az arra hajlamos emberek számára. A rendszeres makadámiadió fogyasztása csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, és segíthet az egészséges koleszterinszint fenntartásában.

A makadámia az egészséges zsírok, például az egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírok kiváló forrása is. Ezek segítenek fenntartani a szív egészségét, javítják az agyműködést, és normalizálják az anyagcserét.

Minden hasznos tulajdonsága ellenére azonban elég kalóriadús. Ezért a túlsúlyos vagy anyagcsere-problémákkal küzdő embereknek ajánlott mérsékelten fogyasztaniuk ezt a diófélét. Ezenkívül a makadámiával szembeni egyéni intolerancia vagy allergia nem kívánt reakciókat, például viszketést, duzzanatot vagy akár anafilaxiás sokkot is okozhat.

Ha nincs allergiája vagy intoleranciája, a makadámia étrendjébe való beillesztése nagyszerű választás lehet az általános jóllét és egészség támogatása érdekében.

Elolvasom a cikket