Fontos orosz gyárat támadtak meg az ukránok

Az egyik drón a 4. számú műhely tetejére zuhant és felrobbant. Egy másikat a légvédelmi erők lelőttek, majd a műhely mellé zuhant és felrobbant. A harmadik drón az üzem területét próbálta megtámadni – ennek következtében megsérült egy csővezeték, és tűz ütött ki.

Két órával később egy újabb UAV közelítette meg az üzemet. Ez is a műhely területére zuhant. A dolgozókat közben sikerült evakuálni, senki sem sérült meg.

A Redkinszkij üzem honlapján az áll, hogy a vállalkozás több évtizede gyárt egyedi vegyi termékeket az orosz repülési és űrkutatási ipar számára. Az üzem vezető tudósokkal működik együtt, és 1960–1980 között a vegyipari minisztérium egyik főigazgatóságának legnagyobb kísérleti vállalata volt.

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint az Ukrán Fegyveres Erők június 27-én éjjel hét drónt lőttek ki Moszkva, Tver és Belgorod régiókra.

A védelmi minisztérium közölte, hogy négy drónt a légvédelmi rendszerek elfogtak a Tveri terület felett, kettőt a Moszkvai terület felett, egyet pedig a Belgorodi terület felett.

A védelmi minisztérium az ukrán akciót az orosz területen lévő objektumok elleni terrortámadásra tett kísérletnek nevezte.

Elolvasom a cikket