Harry herceget kitüntetik a veteránok támogatásáért

„A veteránok közössége iránti, fáradhatatlan elkötelezettségének tiszteletére (…) a sport erején keresztül” – Harry herceg az idei díjátadó ünnepségen átveszi a Pat Tillman Award for Service díjat – közölte az amerikai ESPN sportcsatorna.

Ez „egy olyan személynek adományozandó díj, aki erősen kötődik a sporthoz, és aki olyan módon szolgált másokat, amely Pat Tillman egykori NFL-játékos és az amerikai hadsereg rangerének örökségét tükrözi”.

Tillman a szeptember 11-i merényletek után lépett be a hadseregbe, és 2004-ben, afganisztáni bevetés közben halt meg baráti tűz által.

Az Invictus Games Alapítvány felelős az azonos nevű Invictus Játékokért, amelyet Harry herceg indított útjára, és 2014-ben rendezték meg először. A háborúban megsérült katonák számára szervezett sportesemény „világszerte ünnepelt és elismert szervezetté vált, amely a sport erején keresztül ünnepli a rugalmasságot, a közösséget és a gyógyulást” – folytatódik a közlemény.

Az ESPY Awards, vagyis az ESPYS a sportteljesítményeket elismerő, évente kiosztott díj. Az idei díjátadóra július 11-én kerül sor Los Angelesben.

Az est házigazdája Serena Williams. Harry herceg mellett az exfocista Steve Gleason kapja majd az Arthur Ashe Award for Courage díjat. Dawn Staley egykori kosárlabdázó pedig a Jimmy V Award for Perseverance díjat kapja.

Elolvasom a cikket