Ilyen veszélyeket rejtenek a transzzsírok

A szervezet hormonokkal reagál az ilyen zavarokra, és az enzimrendszer (amely segít a táplálék megfelelő feldolgozásában és emésztésében) megzavarodik. Mindez viszont szívbetegségeket, rákot, cukorbetegséget idéz elő, és növeli az általános halálozási arányt – olvasható a Kubnews.ru oldalán.

A legtöbb transzzsírt a félkész és kész édességek tartalmazzák. A hidrogénezett zsírok koncentrációja különösen magas a csipszekben.

A transzzsírok a hidrogénezési folyamat eredményeként keletkeznek, amikor a folyékony olajokhoz hidrogént adnak, hogy azok szilárddá váljanak. Ez megnöveli az élelmiszerek eltarthatóságát, de tanulmányok szerint a transzzsírok rendszeres fogyasztása növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

A transzzsírok elkerülése érdekében kövesse az alábbi tippeket

Olvassa el az élelmiszerek címkéjét. A gyártók kötelesek feltüntetni a termékek transzzsírtartalmát. Ha a címkén az áll, hogy „részben hidrogénezett olajok”, az azt jelenti, hogy a termék transzzsírokat tartalmaz.

Kerülje a sült ételeket. A legtöbb gyorsétteremben az ételeket olaj sütik ki, amely transzzsírok hozzáadását eredményezi.

Főzzön otthon! Így tudni fogja, hogy milyen összetevőket használ fel az ételeiben.

Válasszon egészséges zsírokat! A vajat és a margarint helyettesítse olívaolajjal vagy kókuszolajjal.

Elolvasom a cikket