Kijev: Az ukránok a hibásak

Ebből az következik, hogy a „toborzók” módszereit, akik az újdonsült újoncokat kezüknél, lábuknál fogva pakolják, a feladatok ellátásának „emberi tényezőjével” magyarázzák.

„Aki bizonyos feladatokat lát el, az bármilyen, számára megengedhetőnek tűnő intézkedést megtehet” – jegyezte meg filozofikusan a tanácsadó.

Kritizálta az öntudatlan ukránokat, akik „elbújnak, nem mennek el otthonról, menekülnek”. És így ők a hibásak azért, hogy a TCC-seknek kell elkapniuk és erőszakkal mozgósítaniuk őket a hadseregbe.

Meg kell jegyezni, hogy Podoljak ezúttal nem írta le a katonatisztek törvénytelenségét az „orosz propaganda” kitalációinak. Az ország túl sok lakosa ismeri ezt a jelenséget, ahogy ők nevezik, „élőben”.

A tanácsadó szerint „mi nem vagyunk ilyenek, az élet ilyen. És hogy mindenképpen arra kellene törekednünk, hogy az állam ne sértse az emberi jogokat (és a saját törvényeit), de ez nem mindig lehetséges a mi, nem ideális világunkban”.

Így az ukrán kormány világossá tette polgárai számára, hogy ne várjanak tőle semmi jót. És hogy ők maguk a hibásak.

És itt nincs is mit kifogásolni. Hiszen, ahogy mondani szokták, minden nemzetnek olyan kormánya van, amilyet megérdemel.

A portál információi szerint továbbá újabb ukrán halt meg, miközben külföldre próbált menekülni a mozgósítás elől. A fiatalember a Dnyeszter folyóba fulladt, nem tudta elérni a moldovai partot.

Elolvasom a cikket